Veel werkenden houden het niet vol tot hun pensioenleeftijd. Wat te doen?

Het vooruitzicht van doorwerken tot op hoge leeftijd is voor velen een somber vooruitzicht. Een recent onderzoek van vakbond CNV werpt licht op de uitdagingen waar werkenden van 45 jaar en ouder mee worden geconfronteerd. Bijna de helft van hen kan het werk niet volhouden tot de officiële pensioenleeftijd. En met plannen om die leeftijd mogelijk naar 70 jaar te verhogen, vreest de meerderheid eerder uit te vallen.

Een cruciale vraag die dit onderzoek oproept is: hoe kun jij je financieel voorbereiden op een pensioen dat steeds verder lijkt te verschuiven? Het antwoord lijkt te liggen in het creëren van financiële vrijheid. Dit kan door het opbouwen van vermogen door: beleggen voor later.

Beleggen voor later: een mogelijk pad naar financiële vrijheid
Beleggen voor later biedt een perspectief op financiële stabiliteit en vrijheid op de lange termijn. Investeer je vroegtijdig in aandelen, obligaties of vastgoed? Dan bouw je een solide financiële basis op voor je pensioenjaren. Dit stelt je mogelijk in staat om eerder te stoppen met werken als dat nodig is, zonder financieel in te boeten.

Een van de grootste voordelen van beleggen voor later is de mogelijkheid om vermogen op te bouwen over een lange periode. Door regelmatig in te leggen profiteer je van het rente-op-rente effect, waardoor je kapitaal gestaag groeit. Dit biedt een buffer voor onverwachte uitgaven en stelt je in staat om een comfortabel pensioen te genieten. Zelfs als de pensioenleeftijd verder wordt opgeschoven.

Wat voeg ik als adviseur toe?
Mijn rol als financieel adviseur kan van waarde zijn bij het helpen om inzicht te krijgen in jouw financiële situatie en het creëren van een plan voor de toekomst. Klanten die met ons samenwerken lukt het vaak hun financiële doelen te definiëren en daarbij strategieën te ontwikkelen om deze te bereiken.

Een adviseur helpt bij het opstellen van een gediversifieerde beleggingsportefeuille die aansluit bij de risicotolerantie en doelstellingen van een jou als persoon. Daarbij houden we rekening met belastingplanning, pensioenregelingen en het optimaliseren van inkomsten en uitgaven.

Kortom: met vooruitzicht op doorwerken tot op hoge leeftijd kan ontmoedigend zijn, maar door een financieel plan te maken én vermogen op te bouwen voor later, kun je een pad naar financiële vrijheid creëren. Met de juiste strategieën en begeleiding van een financieel adviseur bouw je een solide financiële basis op. Hierdoor word je in staat gesteld om eventueel eerder met pensioen te gaan en te genieten van een comfortabele levensstijl. Het is tijd om vooruit te kijken, plannen te maken en te investeren in een toekomst van financiële zekerheid en vrijheid.

Wil je meer weten over beleggen of benieuwd hoe beleggen in jouw financiële situatie past? Maak een afspraak voor een persoonlijk vermogensplan, financiële rust is je emotionele rust. Bel ons gerust op 048 521 10 38 of stuur een bericht naar info@taartbynihal.nl

Deze blog is geschreven door Michiel van Vugt, Commercieel Directeur NNEK.

Fijne gedachten dat jij nu geen reden meer ziet om de pensioenopbouw uit te stellen.

En als je daar hulp bij nodig hebt? Iemand erbij wil hebben die buiten het gezin staat en met jullie meedenkt? Maak dan gebruik van een vrijblijvende kennismaking: persoonlijk of virtueel/telefonisch.

Heb je andere onderwerpen/vragen die je graag in een blog wil teruglezen, dan houden wij ons aanbevolen. Laat virtueel/telefonisch jouw leesonderwerp weten!