Second Opinion

Als het om onze gezondheid gaat kiezen we massaal voor een second opinion. Dit doen we om zeker te weten dat we een goed advies hebben gekregen. Een second opinion kan om die reden een uitkomst bieden als je twijfelt. Echter, als het om onze financiën gaat, maken we hier nauwelijks of geen gebruik van! Vaak zijn de financiële beslissingen genomen, om op langere termijn tot een resultaat te komen. Best gek toch?

Wanneer zou een Second Opinion voor je kunnen werken? Lees hieronder verder.

Woning kopen

Je hebt eindelijk jouw droomwoning gevonden! Hier zie jij jezelf (alleen, met partner of gezin) wonen en bent drukdoende met de inrichting. Waarschijnlijk heb jij een hypotheek nodig om jouw droomwoning te kopen. Voor veel mensen is alles rondom het kopen van een huis geen dagelijkse kost. Terwijl dit een belangrijke beslissing is, die invloed heeft op onze financiële situatie. Hierbij komen allerlei vragen naar voren als: kan ik de koopovereenkomst zonder twijfel tekenen, welke aflossingsvormen zijn er voor de hypotheek, hoe lang moet ik de hypotheekrente vastzetten en heb ik inzichtelijk of er een woon- en/of overlijdensrisicoverzekering afgesloten moet worden? De belangrijkste vraag is natuurlijk: Werk ik om de hypotheek te betalen of werk ik om ook van de woning en het leven, te genieten? De second opinion van TAART by Nihal helpt je graag bij het beantwoorden van deze vragen.

Pensioen

Stel dat je in de afgelopen jaren diverse werkgevers heeft gehad. Dan heb je bij elke werkgever een “pensioenpotje” opgebouwd. Maar wat betekent dit vervolgens voor jou als je eenmaal de pensioenleeftijd bereikt hebt? Zijn er gevolgen en wat zijn die precies? Het lijkt een ver van je bed verhaal, maar wil je dat jouw pensioen goed geregeld is op het moment dat die zich aandient? Dan moet je nu aan de slag! Dat geldt ook voor de ondernemer(-ster), die nog niets aan pensioenopbouw doet.

Onderneming

Ben je een onderneemster of ondernemer die net gestart is? Dan is het helemaal niet verkeerd om te toetsen hoe je jouw administratie in orde moet maken. Welke kosten zijn aftrekbaar en wat kun je zelf doen of juist uitbesteden?

Welke voordelen levert de service nog meer op?

TAART by Nihal biedt ook de mogelijkheid om een telefoon- of videogesprek te voeren. Hiermee wordt eventuele (kostbare) reistijd, tot het minimum beperkt. De kosten van een second opinion zijn fiscaal aftrekbaar voor particuliere klanten, als het om een woningaankoop of oversluiting van de bestaande hypotheek gaat. Ben je ondernemer, dan zijn de kosten voor een second opinion, te vermelden als zakelijke kosten.

Hoe werkt TAART by Nihal?

Tijdens een gesprek (bij jou thuis , op kantoor, telefonisch of virtueel) maken we kosteloos en geheel vrijblijvend kennis. Binnen het uur bekijken we of we bij elkaar passen. En niet onbelangrijk, of TAART by Nihal je kan adviseren. Is er een klik? Dan bespreken we tijdens ons vervolggesprek de wensen en doelen, waarop we vervolgens een financieel overzicht maken. Daarnaast ontvang je een samenvatting van het gesprek en aandachtspunten binnen de financiële situatie.

Gebruik de onderstaande button om een kennismakingsgesprek in te plannen. Heb je nog vragen na het lezen van bovenstaande informatie? Gebruik dan de contactpagina, klik hiervoor op de link.

Hopelijk zien we elkaar snel!