Media

TAART by Nihal profileert zich ook in de media met radio uitzendingen, video’s en blogs over diverse thema’s. Gebruik het menu aan de linkerkant om de media-uitingen per thema te lezen of luisteren.

Hoor wat rinkelt daar?

Haal meer uit je spaargeld. Publicatie met financieel planner Volgels in de Libelle.

Sparen draait om meer dan een buffer

Door de stijgende rente wordt sparen weer aantrekkelijker. (…) We vragen financieel planner Nihal Vogels en Wendy Brink – den Nieuwenboer, onderzoeker bij Deloitte, hoe dat zit.

Is het nog nuttig om belastingadviseur in te huren? Je kunt weer aangifte doen, bekijk hier de Q&A

Financieel planner Nihal Vogels en geldredacteur Marloe van der Schrier gaan in de uitzending met presentator Peter Boender in op jullie lezersvragen over de aangifte inkomstenbelasting.

Slim en voordelig belastingaangifte doen? Zó fix je dat

Financieel planner en Elfin-expert Nihal Vogels geeft je dé tips om zo veel mogelijk uit je belastingaangifte te halen.

Sparen draait om meer dan een buffer

Opzij

Door de stijgende rente wordt sparen weer aantrekkelijker.

Podcast – Geldzaken met Taart by Nihal

Maasduinencentraal, 03-10-2023

In deze aflevering van de podcastserie Mijn Maasduinen staat geldzaken centraal, Nihal geeft haar visie en tips over geld. Veel luister/kijk plezier.

Hypotheek eerder aflossen: de Belastingdienst kijkt mee

AD.nl, 30-06-2023

Stel je hebt wat geld over. Is het dan slim om (een deel van) je hypotheek af te lossen? Dat vraagt lezer Zyy Motic zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.

Plan: Laat werknemer profiteren van winst bedrijf – dit moet je weten over aandelen als cadeau

AD.nl, 13-06-2023

Vakbond CNV wil dat werknemers meer overhouden als het bedrijf waarvoor ze werken winst maakt. Hun voorstel? Werkgevers kunnen belastingvrij aandelen schenken aan personeel. Hoe werkt dat? Vijf vragen en antwoorden.

Zo kun je geld terugkrijgen van de Belastingdienst

AD.nl, Video 31-03-2023.

Het is weer tijd voor de belastingaangifte: voor 1 mei moet deze binnen zijn bij de Belastingdienst. Financieel experts Nihal Vogels gaat in de uitzending met presentator Peter Boender in op al je vragen over de aangifte inkomstenbelasting.

Aangifte: schuif eens met de rente

AD.nl, publicatie 22-03-2023.

Hét voorjaarsklusje waar je elk jaar voor 1 mei even goed voor moet gaan zitten: de belastingaangifte. Dit jaar loont schuiven met eigen vermogen en de hyotheekrente zeker de moeite, leert een rondje langs diverse experts.

De aftrekposten slim verdelen: zo zet je je fiscaal partnerschap goed in

AD.nl, publicatie 21-03-2023.

Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2022. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: hoe werkt fiscaal partnerschap?

Zo wordt de belastingaangifte een eitje

De Kickstarters, publicatie 01-03-2023.

De belastingaangifte kan vanaf vandaag weer ingevuld worden. Volgens een onderzoek van SNS Bank willen acht op de tien Nederlanders van 18-35 jaar hulp met het doen van belastingaangifte. Gelukkig kan Nihal Vogels, Financieel Planner, uitleggen hoe je dit moet doen en waar de valkuilen liggen. “Zo ben je geen dief van je eigen portemonnee.”

Belastingaangifte komt er weer aan: hier moet je op letten om geld te besparen

Nu.nl, publicatie 26-02-2023.

Vanaf woensdag 1 maart kun je weer belastingaangifte doen over 2022. Waar moet je dit jaar op letten bij de aangifte inkomstenbelasting en waarmee kun je makkelijk geld besparen? NU.nl zet vijf tips op een rij.
1. Studiekosten zijn niet meer aftrekbaar

Je kunt dit jaar geen studiekosten meer opgeven als aftrekbare post. Daarvoor is het STAP-budget in de plaats gekomen. “Maar dat is voor velen een doorn in het oog”, zegt financieel planner Nihal Vogels van TAART By Nihal. “Iedereen kon budget aanvragen voor studiekosten om jezelf te ontwikkelen of om te scholen, maar er was geen duidelijke regie.”

‘Groen beleggen: lucratief of alleen goed voor de maatschappij?’

Nu.nl, publicatie 25-07-2022.

Naast in de populaire cryptovaluta, ETF’s en andere beleggingen kun je je geld ook in zogenaamde groene beleggingen stoppen. Dat levert je belastingvoordeel op. Maar is groen beleggen of groen sparen echt aantrekkelijk? En wat zijn de addertjes onder het gras?

Groen sparen of beleggen is er om mensen te stimuleren een steentje bij te dragen aan de maatschappij, zegt financieel planner Nihal Vogels van TAART By Nihal. “Maar vaak is dat rendementtechnisch niet lucratief. Zulke maatschappelijke projecten kosten veel geld en dan blijft een rentevergoeding of het rendement achter.”

‘Hulp bij belastingaangifte: Vergeet je studiekosten niet op te geven’

Nu.nl, publicatie 18-03-2022.

Het is weer tijd om belastingaangifte te doen. Sinds 1 maart kun je jouw aangifte invullen. Omdat het soms best ingewikkeld kan zijn, helpt NU.nl je op weg. Vandaag: studiekosten.

Heb je in 2021 een studie gedaan, vergeet dan niet om deze op te geven in de aangifte inkomstenbelasting. Studiekosten uit 2021 tellen namelijk mee als aftrekpost. “Daardoor kan het zomaar zo zijn dat je geld terugkrijgt van de Belastingdienst”, zegt financieel planner Nihal Vogels.

‘Elke zondag sta ik uitgebreid te kokkerellen’

Allerhande, publicatie M07.

Nihal en haar man werken 3 dagen vooruit, zodat er elke dag wat lekkers op tafel staat voor hun 2 dochters. En zo heeft dit drukke gezin nog wel een paar goede ideeën!

Op de centen, budgetteren kun je leren!

Viva, publicatie Amanda van Schaik 07.

Als jeje financiën op een rijtje hebt ,geef je je geld een stuk bewuster én hou je aan het eind vna de maand vanzelf meer over. Deze budget-apps helpen je erbij.

Jeroen (42) investeerde twee ton overwaarde: ‘Neem nu genoegen met klein huurhuis’

AD, publicatie Robert Hüsken .

Is het verstandig?
Financieel adviseur Nihal Vogels neemt Jeroens verhaal onder de loep. Zij noemt de stappen van Jeroen niet uitgesproken verstandig. Lees hieronder verder…

Vragen over je belastingaangifte?

Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken?

Uw financiën a piece of cake

Wie krijgt bij de gedachte aan het managen van zijn financiën nou geen pijn in zijn buik? Geld is en blijft voor velen “een ding”: het is eng, ingewikkeld en best een beetje saai. Maar niet als het ligt aan de Berkel-Enschotse Nihal Vogels. Samen met u neemt de allround financieel adviseur van TAART graag een kijkje in uw portemonnee. Lees hieronder verder…

Waarom hypotheken, taart en Nijntje een hele goede combinatie zijn!

MUNT Hypotheken sponsort het Nijntje Museum. We nodigen daarom adviseurs en hun gezin uit om daar eens rond te kijken. Deze week vertelt Nihal Vogels over haar bezoek aan Nijntje.

Interview over haar geslaagde carrièreswitch met Nihal Vogels!

Interview over haar geslaagde carrièreswitch met Nihal Vogels. Zij was Private Banker en is nu ondernemer in geruststellend financieel advies met de naam Taart by Nihal. Geschreven door Judith Delën van Ivy Works.

Nihal Vogels is betrokken bij KennisPlaats Vesper

Op de flexwerkplekken in de Bibliotheek Berkel-Enschot ontstond in 2018 spontaan een nieuw initiatief voor ondernemers: KennisPlaats Vesper. Nihal Vogels was net haar eigen bedrijf als financieel planner gestart en zat toen nog regelmatig te werken aan die bureaus in het verbouwde klooster Koningsoord, waar de bibliotheek is gevestigd.