Shop till you drop!

Shoppen, een hobby van menig man en vrouw! Jong of oud, shoppen kent vele doelgroepen. Wat heeft shoppen nu met geld te maken? Wie kent de uitdrukking “geld moet rollen” (wordt vaak na een shopsessie als excuus gebruikt) of “die heeft een gat in haar hand” (ja vaak wordt hier een vrouw mee bedoeld en wederom wordt hier het shopgedrag bedoeld).

Geld verdienen met shoppen

Ja, juist door te shoppen kun je geld creëren. Denk hierbij aan shoppen tussen verschillende energiemaatschappijen, (zorg-)verzekeraars en gewilde elektronica (dit lijstje is ongelimiteerd). Heb je ook eens aan shoppen gedacht in de zin van kwalitatieve en duurzame artikelen? Een Miele wasmachine (die 20 jaar meegaat) in plaats van een Beko wasmachine (die 5 jaar meegaat, uitzonderlijke ervaringen daargelaten). Een tijdloze kwalitatieve/duurdere jurk of broek gaat vaak langer mee, dan een van de Primark. En nee, het hoeft niet allemaal nieuw te zijn. Gelukkig kun je prima slagen op de verschillende vintage websites en winkels die we in Nederland rijk zijn!

Duurzaam shoppen

Door kwalitatieve spullen van anderen te kopen, zorg je meteen voor een duurzamere wereld. Wist je dat bij 6 kledingstukken minder kopen, je bijna 40kg CO2-uitstoot per jaar kunt besparen? (Bron: Milieu Centraal) Nou, ik wist dat niet, om heel eerlijk te zijn. Dus ook ik probeer zoveel mogelijk kwalitatieve, tijdloze kledingstukken te kopen. Mijn kleding verkoop ik dan ook met alle liefde aan een volgende fashionista en gebruik accessoires om aan het modebeeld te voldoen. Alhoewel dat modebeeld, creëer je zelf!

Vijf tips bij het shoppen

Kun je het shoppen niet links laten liggen, dan is dat helemaal niet erg. Stimuleer jezelf om de volgende vijf tips ter harte te nemen:

  1. Bij de supermarkt, kijk naar de kiloprijzen (staat vaak in het klein rechtsonder het prijskaartje);
  2. Bij de kledingzaak, vraag wanneer de sale start en hoe je het artikel moet wassen. Je bent echt niet de eerste die een verkeerd wasje gedraaid heeft. Sommige kledingzaken bieden hun klanten wel eens 10% korting aan, dus wees niet te verlegen. Een blije klant is immers een vaste klant;
  3. Lees de kleine lettertjes, want als het te mooi is om waar te zijn….dan is dat vaak ook;
  4. Bouw een winter/zomer kast op, want een zomerjurkje met panty en vestje kan ook prima met de Nederlandse warme winters;
  5. Bedenk bij het kopen, welk item in de eigen kast verkocht kan worden. Zo heb je geen keuzestress, maak je de aankoop geoorloofd en wordt iemand anders met jouw item verblijd.

Wil jij 30 dagen lang aan de slag met je financiën en geld gaan besparen of juist vermogen gaan opbouwen? Klik dan hier om dagelijks tips te ontvangen. Anderen gingen je voor en zeiden dit daarover:

Heb jij toch nog extra hulp nodig of heb je geen adviseur? Heb je vragen over jouw persoonlijke situatie? Blijf dan niet in onzekerheid en stel hier jouw vraag of maak een kennismakingsafspraak: persoonlijk of virtueel/telefonisch.

Heb je andere onderwerpen/vragen die je graag in een blog wil teruglezen, dan houden wij ons aanbevolen voor suggesties. Laat hier jouw voorkeur voor een onderwerp weten!