Krijg ik energie van energieverbruik?

Ik krijg geen energie van het woordje besparen, maar ook niet van het woordje energieverbruik! Bij besparen voelt het als afstraffing. Maar als ik het inzicht en overzicht noem, dan voelt het als persoonlijke groei! Goh, what’s in a name!

Bij energieverbruik denk ik meteen aan de jaarafrekeningen van de energiemaatschappij. De rekeningen die ik steevast, digitaal naar beneden scrol om naar de bijbetaling of terugboeking te kijken. Is de bijbetaling onder de € 100,- dan ben ik ook gewoon opgelucht. Is dit herkenbaar voor jou, beste lezer?

Ik heb ook het idee, dat je een speciale energiestudie gevolgd moet hebben om de rekening te begrijpen. Ben ik de enige? Nee, natuurlijk niet! Als je naar de media kijkt, dan vallen de positieve en negatieve energieberichten over je heen. “Energie wordt duurder” “De overheid gaat voor een tegemoetkoming in de energiekosten zorgen!” Dus ik moet echt “iets” met mijn energieverbruik gaan doen! Gelukkig kun je in deze blog duurzame oplossingen voor de eigen woning vinden!

Heb jij trouwens geen eigen woning? Dan kun je nog steeds laten verduurzamen… ja, je leest het goed “laten”. Nee heb je en JA kun je krijgen, dus vraag jouw huurbaas of woningbouwvereniging, wat zij kunnen doen.

Wil je meer weten over het verduurzamen van de woning? Wil jij energie gaan krijgen van een verlaagd energieverbruik? Kijk dan hier de video terug van ons webinar “HOE VERDUURZAAM JE OM ENERGIEKOSTEN TE BESPAREN”

Wil je hier graag hulp bij?

Iemand die buiten het gezin staat en met jullie meedenkt? Maak dan gebruik van een vrijblijvende kennismaking: persoonlijk of virtueel/telefonisch.

Heb je andere onderwerpen/vragen die je graag in een blog wil teruglezen, dan houden wij ons aanbevolen. Laat hier info@taartbynihal.nl jouw leesonderwerp weten!