Het heft in eigen hand houden!

Sinds het derde kwartaal van vorig jaar zijn er 41% meer levenstestamenten opgemaakt bij de notaris (Bron: www.knb.nl). Een levenstestament laat je opmaken als je niet meer in staat bent je eigen zaken te regelen. Denk hierbij aan dementie, een verkeersongeval (met een coma tot gevolg) of andere lichamelijke beperkingen.

In het levenstestament geef je aan wie er op het gebied van bijvoorbeeld financiën en gezondheid, jouw belangen mag behartigen. Denk hierbij aan het bijhouden van de beleggingsportefeuille, aankoop van een andere woning of zelfs de beslissingen ten aanzien van de gezondheid.

Met een levenstestament houd je het heft in eigen hand. Heb je deze nog niet eerder laten opmaken, dan spreekt het recht. De rechter bepaalt wie als gevolmachtigde, (een bewindvoerder, een mentor, een curator) in jouw belang mag handelen.

Heb je er wel eens over nagedacht wie er in jouw belang mag handelen? Weet jij welke handelingen er verricht mogen worden, als je niet volledig bij kennis bent? Hoe fijn is het als al dit soort zaken vooraf op papier zijn vastgelegd? Zou het niet prettig zijn als de gevolmachtigde een onafhankelijke adviseur heeft, die over de schouder meekijkt? Die vooraf toets of de belangen goed worden afgewogen.

Wil je meer weten? Of wil je advies over jouw situatie? Neem dan contact op info@taartbynihal.nl of 048 521 10 38.

Wil jij op de hoogte blijven van alle financiële en wettelijke wijzigingen? Schrijf je dan nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief van TAART by Nihal.