Hebben jullie de inkomsten en uitgaven onderling goed verdeeld? 

Hebben jullie de inkomsten en uitgaven onderling goed verdeeld? 

Dolverliefd samenwonen of (bijna) jullie nieuwe woning betrekken, klinkt als een droom. Je bent in gedachten al aan het inrichten en de kleuren voor de muren aan het uitkiezen.

Soms zit je dan echt op een roze wolk en is het praten over financiën nog best een ding. Zeker als het inkomen niet te vergelijken is of de woning niet in gezamenlijk eigendom (bijvoorbeeld één hoofdhuurder in de overeenkomst) is.

Toch wil ik je vragen om positief kritisch te blijven, omdat je hiermee miscommunicatie/irritatie in de toekomst kunt vermijden. En vergeet ook niet het ontbreken van commentaar als je net die ene tas of schoenen wil kopen!

Er zijn verschillende manieren om de inkomsten en uitgaven te berekenen. Je kunt de beide inkomsten op één hoop gooien, daar de huishoudelijke uitgaven in mindering brengen en het restant door twee delen. Zo hebben jullie beide hetzelfde bedrag om naar eigen wens te besteden.
–   Je kunt de helft van je inkomen naar de gezamenlijke rekening overboeken. De huishoudelijke uitgaven worden daarvan voldaan.
–   In beide situaties wordt de minst verdiende partner flink bevoordeeld. Je zou ook kunnen kiezen voor een inbreng in de huishoudelijke uitgaven o.b.v. het inkomen.

Bereken hier

 

Hierboven heb ik een makkelijke berekening voor je en die kun je steeds bijstellen bij een daling/stijging van het inkomen! Heb je vragen? Mail deze naar info@taartbynihal.nl of bel naar 048 521 10 38. Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos.