Besparen, niets voor mij!

Niets is minder waar, hoor! Besparen is niet alleen je uitgaven verlagen, maar vooral naar je uitgaven kijken. Het is heerlijk als je gedachteloos naar de supermarkt of uit eten kunt. Gedachteloos, omdat je weet wat je voor je geld krijgt. Toch zijn wij Nederlanders trots op onze koopjes, want we worden niet graag voor de gek gehouden. We willen we de beste prijs voor al onze aankopen en dat geldt vaak ook voor kwaliteit.

Meer lezen

Met de eerste blog en tweede blog heb ik je vooral naar de voordelen van besparen laten kijken. Besparen is niets anders dan waarde voor je geld krijgen. Denk ook aan de autoverzekering, krijg ik de waarde terug als ik een bepaalde premie betaal? Als je besparen met een ander licht bekijkt, verdien je juist geld.

Moetje

Besparen wordt juist vervelend als het een moetje wordt. Een moetje, omdat je schuld moet afbetalen of inkomen te kort komt. Draai het eens om, is een tekortkoming in inkomen een probleem? Of kies je er juist bewust voor om minder te gaan werken (of helemaal niet)? Is een salarisverhoging of overstap naar een andere werkgever echt geen mogelijkheid? Vaak heerst de angst dat er geen mogelijkheden zijn, maar mogelijkheden creëer je toch echt zelf!

Ander woord

Misschien werkt het woord besparen je tegen, probeer dan eens een ander woord! Als ik synoniemen voor besparen zoek, dan kom ik op ombuigen en winnen uit. Dat is niet voor niets. Je beoordeelt immers je inkomsten en uitgaven. Vervolgens ga je beoordelen waar er voordelen te winnen zijn of je gaat je gedachten over geld ombuigen.

Wil jij 30 dagen lang aan de slag met je financiën en geld gaan besparen of juist vermogen gaan opbouwen? Klik dan hier om maandelijkse tips te ontvangen. Anderen gingen je voor en zeiden dit daarover:

Heb jij toch nog extra hulp nodig of heb je geen adviseur? Heb je vragen over jouw persoonlijke situatie? Blijf dan niet in onzekerheid en stel hier jouw vraag of maak een kennismakingsafspraak: persoonlijk of virtueel/telefonisch.

Heb je andere onderwerpen/vragen die je graag in een blog wil teruglezen, dan houden wij ons aanbevolen voor suggesties. Laat hier jouw voorkeur voor een onderwerp weten!