Beleggen, daar moet ik nu niet aan denken! Of juist wel…

Mensen denken vaak pas aan het beleggen van het vermogen, als de buurman(-vrouw) het er over heeft. We blijven tenslotte mensen en volgen het liefst andere, voor ons bekende, mensen. Beleggen is een middel waardoor je vermogen aanzienlijk kan aangroeien, maar net zo goed kan verdampen. Het principe van beleggen is in eerste instantie simpel, want je verkoopt je beleggingen als ze aan de top staan. Je koopt nieuwe beleggingen als je er een bodemprijs voor krijgt.

 

Een op de zes Nederlanders (16%) belegt. De meeste beleggers zijn zelfbeleggers (59%) en handelen zonder advies. Daarnaast maakt 11% gebruik van de diensten van een beleggingsadviseur en 30% van een vermogensbeheerder. Dit blijkt uit de Consumentenmonitor Beleggen 2019 die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gepubliceerd.

 

De afgelopen kredietcrisis (2008-2011) heeft laten zien dat beleggen geen verkeerd alternatief is. Nou ja, als je op dat moment was gestart met beleggen. Jouw zuurverdiende geld beleg je niet op korte termijn. Ook niet als je binnen nu en 5 jaar een woning wil kopen, aflossen of het geld als pensioenaanvulling nodig hebt (ook hier geldt als voorbeeld een termijn van 5 jaar). Weet je van jezelf dat je het geld meer dan 5 jaar niet nodig hebt en durf jij een risico te nemen? Let op: risico dat je jouw inleg volledig kwijt kunt raken.

 

Start dan vandaag met beleggen! Je kunt al met € 1,- per dag starten (gebruik de kortingscode NIHAL42W6 en krijg € 5 beleggingstegoed extra). Download dan de app Peaks. Wil je meer dan € 1,- per dag beleggen of wil je eenmalig een bedrag inleggen? Ook dat is mogelijk. Beoordeel wel eerst of je de beleggingen uit handen wil geven of juist zelf aan het stuur wilt blijven. Lees ook het volgende artikel om bekend te raken met de verschillende vormen van beleggen.

 

Zoek jij financieel overzicht? Schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen. Geen vraag is te gek, het is alleen gek als ze niet gesteld worden! Stuur een mail naar info@taartbynihal.nl of bel naar 048 521 10 38.