Balen, ik heb een pensioengat!

Heb jij onze twee eerdere blogs in dit pensioen drieluik gelezen?

Chapeau! Jij wil echt met jouw pensioen aan de slag. Heb je dat nog niet, dan raad ik je het wel aan. Deze drie blogs zorgen ervoor dat jij een aantal stappen met betrekking tot jouw pensioeninkomen zet. Je zorgt voor meer duidelijkheid en zekerheid. We weten immers allebei dat jij jouw portemonnee beheerd en dat het om die reden erg belangrijk is om zelf de regie te houden.

Dus ook al heb je een pensioengat, veel Nederlanders hebben dit, je bent dus niet alleen.

Ongeacht je leeftijd kun je jouw pensioengat verkleinen. Je hebt namelijk twee knoppen waar je aan kunt draaien, je uitgaven- en je inkomstenpatroon.

Heb jij je uitgavenpatroon nog niet inzichtelijk, ga daar allereerst mee aan de slag.

Dan weet je immers, wat jouw inkomen minimaal mag zijn. Terwijl je hiermee bezig bent, kun je jouw inkomenspatroon inzichtelijk maken. Dan rest nu de belangrijkste vraag, wat mag jouw investering minimaal zijn om het pensioengat aan te vullen. Met andere woorden, hoe groot mag jouw vermogen zijn, om jezelf maandelijks het pensioengat te laten aanvullen?

Nou is dat altijd een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat het een zo ver van je bed show is. Toch hebben een aantal schrijvers zich hieraan gewijd, waaronder “Financial Freedom” van Grant Sabatier. Hij hanteert een rekenmodel, wat jij hieronder zelf kunt invullen.

Aan de hand van het rekenmodel, zou je kunnen beoordelen waar je hulp bij nodig hebt!

Met andere worden, hoe ga je het vermogen opbouwen? Fijne gedachten dat jij nu geen reden meer ziet om de pensioenopbouw uit te stellen. En als je daar hulp bij nodig hebt? Iemand erbij wil hebben die buiten het gezin staat en met jullie meedenkt? Maak dan gebruik van een vrijblijvende kennismaking: persoonlijk of virtueel/telefonisch ().

Heb je andere onderwerpen/vragen die je graag in een blog wil teruglezen, dan houden wij ons aanbevolen. Laat virtueel/telefonisch jouw leesonderwerp weten!