Aflossingsblij, waarom is TAART by Nihal niet blij!

De afgelopen twee weken vliegen de artikelen/campagnes je om de oren: “200.000 woningeigenaren lopen betalingsrisico met het behoud van een aflossingsvrije hypotheek” of “10% van de twee miljoen mensen lopen een risico met hun hypotheek” of “Ga van aflossingsvrij naar aflossingsblij”!!

Als Financieel Planner/Adviseur denk ik: waarom moet je nu gaan aflossen terwijl je op termijn niet meer in het huis wil blijven wonen? Je juist kleiner wil gaan wonen en de aflossingsvrije hypotheek niet meer nodig is! Of waarom zou je de aflossingsvrije hypotheek (waarbij je alleen de hypotheekrente betaalt) moeten aanpassen naar verplichte aflossing? Vooral als je nu de maandlast goed kan betalen en op pensioendatum je deze alsnog kun aflossen. Zeker als je dan besluit met een lager pensioeninkomen, ook lagere maandlasten nodig hebt. Of al die mensen die alleen een aflossingsvrije hypotheek hebben en na aflossing nog steeds belasting betalen over de eigen woning dankzij het wegvallen van de Wet Hillen!

Ik maak mij wel zorgen over de mensen die de maandlast van een aflossingsvrije hypotheek al erg hoog vinden. Het zijn vaak dezelfde mensen die op termijn de betalingen niet meer kunnen verrichten door baanverlies, ziekte, overlijden of pensionering! Die mensen wil ik verzoeken om niet je kop in het zand te steken, maar juist actie ondernemen. Zorg ervoor dat de spreekwoordelijk “pleister snel van de huid wordt afgetrokken”. Controleer bij jouw hypotheekverstrekker of je na 30 jaar de verplichting hebt om af te lossen.

Adviseren binnen de financiële situatie wordt vanuit behoefte gedaan, om een prettig en financieel onbezorgd leven te hebben. Advies ontvang je niet, om mee te gaan in media hausse. Hiermee bedoel ik ook: beste klant, kijk wat bij je past. Wil jij weten hoe TAART by Nihal als financieel advieskantoor werkt? Neem dan contact op info@taartbynihal.nl of 048 521 10 38.