5 tips die jou geld gaan opleveren!

Het leven wordt steeds duurder en daarmee stijgt stiekem ook jouw uitgavenpatroon. Misschien komt dat ook, omdat je meer uitjes gepland hebt staan of je bent net een ouder geworden. Er zijn genoeg momenten die je doen stilstaan bij het doorlopen van de uitgaven.

Laat mij je helpen om de eerste stappen te zetten en op een aantal zaken te besparen!
Begin in eerste instantie met een overzicht van de inkomsten en uitgaven. De meeste banken bieden een handig overzicht, die je zo kunt downloaden. De meeste betalingen doe je waarschijnlijk met je bankpas en daardoor heb je niet door wat je allemaal uitgeeft. Het klinkt heel simpel, maar dat is toch echt de basis!

Controleer welke uitgaven noodzakelijk zijn en welke incidenteel. Zet de incidentele kosten eens op een rijtje, hoeveel procent is dat van jouw totale uitgaven? Misschien schrik je wel en kom je tot de conclusie dat je dagelijkse kop koffie bij Starbucks, 25% van je dagelijkse boodschappen bevat. Natuurlijk misgun ik je zeker geen Starbucks koffie, maar als je daardoor een extra weekendje weg kunt… tja, misschien heeft dat dan toch jouw voorkeur!

Controleer of jouw uitgaven in verhouding staan tot de gemiddelde Nederlander die in dezelfde gezinssamenstelling zit. Dat bekijk je hier. Je krijgt na het beantwoorden van een aantal vragen een duidelijk overzicht. Daarnaast ontvang je extra tips van het Nibud en dat is altijd mooi meegenomen.

Gebruik apps zoals Directlease, om te weten waar je het goedkoopst kunt tanken. Of Sjoprz om de prijzen tussen verschillende supermarkten te vergelijken voor jouw wekelijkse boodschappenlijstje.
Maak een duidelijk plan voor de uitgaven! Hoeveel procent van het totale inkomen mag naar huishoudelijke uitgaven, woonlasten, sparen, vakantie etc. Het gaat om een stukje bewust worden van je eigen uitgavenpatroon en de dromen die je zelf hebt. Het zou jammer zijn als je je dromen niet kunt waarmaken, omdat je misschien wel te veel uitgeeft.

Ik ben mij ervan bewust dat de hoeveelheid tips oneindig is! In deze blog beperk ik mij tot de basis, namelijk bewustwording. Je gaat zien dat je al snel wat meer gaat besparen, dan je in eerste instantie had verwacht! Besparen op zaken zoals verzekeringspremies en hypotheeklasten kunnen hebt beste met een financieel adviseur besproken worden.

Heb je vragen over jouw financiële situatie? Schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen. Geen vraag is te gek, het is alleen gek dat ze niet gesteld worden! Stuur een mail naar info@taartbynihal.nl of bel naar 048 521 10 38.