Financiële planning voor uw personeel

Bent u een ondernemer die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? Wilt u dat uw werknemers gezond zijn in lichaam en geest? Dan biedt u ze naar alle waarschijnlijkheid bedrijfsfitness aan, of een korting om te sporten bij een sportschool, een vrije dag op hun trouwdag of bij het aangaan van een partnerschap, mindfulness trainingen om te ontspannen en fruit bij de lunch om hun vitamines op peil te houden. Uit alles blijkt dat u het goed voor heeft met uw medewerkers en te allen tijden in hun belang denkt. 

Uit de Nibud-peiling onder werkgevers (Personeel met schulden 2017) blijkt dat 62% van de ondervraagde bedrijven werknemers heeft met financiële problemen. De kosten voor werkgevers lopen snel op. Zo wordt verlies aan productiviteit van de werknemer op minimaal 20% geschat.

Onderzoek vanuit het Nibud en Boorsma toont aan wat de oorzaken van verzuim in combinatie met financiële onrust zijn:

  • Budgettaire redenen, zoals ontslag, stoppen met overwerk, pensioen, maar ook slecht financieel beheer.
  • Verandering in levensfase, zoals het krijgen van een kind, een echtscheiding of het overlijden van de partner.
  • Psychosociale problemen, zoals gebrek aan weerbaarheid en compensatiegedrag, maar ook verslavingen.

Een betrokken ondernemer gaat nóg een stapje verder

Aan alles merkt u dat uw personeel zich zorgen maakt om hun pensioenopbouw, de kans op arbeidsongeschiktheid, overlijden en of ze wel een huis kunnen kopen. Hoe mooi is het als u ze als betrokken ondernemer hierin kunt ontlasten en ze financiële zekerheid en rust kunt bieden? Biedt ze daarom, naast alle voordelen die u ze al aanreikt, als secundaire arbeidsvoorwaarden aan om een aantal uur gebruik te maken van een financiële planner die op verzoek het gesprek thuis of op kantoor voert. Zó neemt u de financiële zorgen van uw personeel weg en dat is onbetaalbaar.

Werkwijze financiële planning voor uw personeel

Allereerst maakt TAART by Nihal vrijblijvend kennis met u als ondernemer. We kijken of we bij elkaar passen. Daarnaast bespreken we de diverse mogelijkheden binnen de dienstverlening van TAART by Nihal, uitgangspunt blijft uiteraard maatwerk. Plan hieronder met een klik op de knop uw kennismakingsgesprek in.